Wat is een Camperplaats?


In Wikipedia staat de volgende omschrijving:
De definitie van een camperlocatie is: Een plek waar campers legaal mogen en waar u kunt overnachten met de camper.
Een camperplaats is een plek voor 1 camper op een camperlocatie. Een camperlocatie bestaat dus uit meerdere camperplaatsen. In de volksmond noemt men een camperlocatie vaak een camperplaats of camperparkeerplaats. Een camperlocatie
kan bijvoorbeeld gecreëerd zijn bij een restaurant of bij de havenkade. Het komt ook voor dat er overnacht mag worden met de camper bij een bedrijf of bij personen op het eigen terrein (privé - bedrijf).

Een andere beschrijvingen geeft aan dat het een aangewezen struk terrein is geschikt voor 1 of meer campers om
minimaal 24 uur te mogen staan en het is toegestaan om hier te overnachten. Dit kan een gemeente terrein zijn, maar ook
ook een particulier terrein.
Camperplaatsen zijn over het algemeen goedkoop of soms zelfs gratis. Soms moet er wel betaald worden voor stroom of andere voorzieningen.

Duidelijk is in ieder geval dat het afwijkt van een reguliere campingplaats

Een camperplaats heeft ten opzichte van een camping over het algemeen veel minder voorzieningen. Er zijn wel steeds meer plaatsen met zgn. sanitair-zuilen, maar het is een vrij toegangkelijke plaats. Sociale controle is dus erg belangrijk.
Het aantal speciale camperplaatsen is, vooral door de opkomende campermarkt in Nederland, sterk groeiende. Net als in andere landen in Europa willen de gemeentes en de lokale middenstand die campertoeristen graag verwelkomen. Zij zorgen immers voor meer omzet. In deze landen zie je ook al vaak de speciale Sanistations staan.

Tegenwoordig zie je bij gewone campings of boeren- of minicampings dat er speciale verharde plaatsen aangelegd worden voor campers. Meestal is dat bij de ingang van het terrein zodat het gras niet kapot gereden wordt.

Wat is een sanizuil of sanistation?
Bij een sanizuil of sanistation heeft u de mogelijkheid om schoon water te tanken en om vuil water te af te voeren. Vaak kan ook het chemisch toilet geleegd worden of kunt u de accu van de camper opladen.