Camperplaatsen in de provincie Drenthe
Dé fiets en wandelprovincie bij uitstek!

Wilt u met uw camper één van de mooiste provincies van Nederland bezoeken, kom dan naar de provincie Drenthe. Als u op uw camperplaats, minicamping, boerencamping of gewone camping in Drenthe verblijft, dan bevindt u zich in de meest rustieke provincie van Nederland Drenthe beschikt over kilometers lange fietspaden waar u uren en uren terecht kunt om te fietsen, van prachtige dorpen naar schitterende natuurgebieden, u zult zich vast niet snel vervelen.

Uw camperplaats als uitgangspunt voor de ondekkingsreis.

Als u er een dagje op uit wilt tijdens uw verblijf met de camper in Drenthe dan heeft u vele mogelijkheden. U kunt niet alleen een dagje uit naar Assen, Coevorden, Emmen, Hoogeveen of Meppel om daar eens de oude cultuur van de provincie te bekijken, maar u kunt natuurlijk ook een dagje naar het Noorderdierenpark in Emmen. En die dag heeft u echt wel nodig om alles in alle rust te kunnen bekijken. Naast het hoofdpark heeft het Noorderdierenpark nu een tweede deel dat minstens zo mooi is als het oude deel. In 2016 is het park geheel vernieuwd enzijn ale dieren op de nieuwe locatie op de es.

Bekijk hier het overzicht van de camperplaatsen in de provincie Drenthe.

Wandelen of fietsen indien u met uw camper in Drenthe verblijft.

Drenthe is de wandelprovincie van Nederland bij uitstek, vindt u kilometers goed onderhouden wandelpaden door bossen en heidevelden en kunt er uren wandelen. Bekend zijn de Nationale Parken, zoals het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en het stroomdallandschap van de Drentsche Aa waar u tijdens uw verblijf op uw camperplaats heerlijk kunt wandelen. Op diverse plaatsen vindt u informatiecentra van daaruit kunt u op pad. Pak tijdens uw verblijf op de camperplaats /minicamping / boerderijcamping eens de fiets, de provincie is voorzien van kilometers zeer goed onderhouden fietspaden. De fietsmogelijkheden in de provincie zijn eindeloos. Niet voor niets wordt jaarlijks in de provincie de Fiets4daagse georganiseerd.

Kamperen in Drenthe ook leuk voor senioren én kinderen.

Als u wilt verblijven in deze prachtige provincie en u wilt het kamperen bij de boer van dichtbij meemaken dan bent u in Drenthe aan het juiste adres. Vele minicampings of boerderijcampings hebben ook camperplaatsen tot hun beschikking. Indien u kinderen meeneemt dan is er voor hen genoeg te beleven.. In de nabijheid van uw verblijfplaats is altijd wel een attractie of speelterrein in de buurt waar de kinderen zich uitermate zullen vermaken. Het Boomkroonpad nabij Borger, waar je tussen toppen van de bomen kunt lopen, is een hele mooie ervaring. Drenthe staat bekend om de hunebedden, alles hierover is te zien bij het Hunebedden Informatiecentrum in Borger. Hieronder vindt u nog meer tips voor de uitstapjes

Tips voor uitstapjes vanaf uw camperplaats:

Drents Museum in Assen
Herinneringscentrum Westerbork in Hooghalen
Kabouterland in Exloo
Keramisch museum Royal Goedewaagen in Nieuw Buinen
Miramar Zeemuseum in Vledder
Monumentendorp Orvelte
Nationaal Park Het Drents Friese Wold
Noorder Dierenpark in Emmen
Openluchmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord
Planetron in Dwingeloo
Speelgoedmuseum in Roden
Speelstad Oranje
Sprookjeshof in Zuidlaren
Veenpark de Wereld van Veen in Barger-Compascu
Verkeerspark Assen (tijdelijk gesloten)
Zwemparadijs de Bonte Wever in Assen

Bekijk hier het overzicht van de camperplaatsen in de provincie Drenthe