Camperplaatsen in de provincie Utrecht
De meest centraal gelegen provincie met een rijke historie

Met uw camper verblijven op een leuke camperplaats in de provincie Utrecht.

Verblijf met uw camper op een zelfstandige camperplaats of op een camperplaats op een minicamping, boerencamping, boerderijcamping of gewone camping in de provincie Utrecht. De provincie Utrecht is de meest centraal gelegen provincie van ons land en wordt vaak al tot de Randstad gerekend. Het is met een oppervlakte van 1385 kmĀ² de kleinste provincie, maar toch wonen er ongeveer 1.300.000 inwoners. De hoofdstad is Utrecht met ongeveer 330.000 inwoners is verreweg de grootste plaats, gevolgd door Amersfoort met ruim 150.000 inwoners. De provincie Utrecht is geliefd bij camperbezitters want er is een grote verschijdenheid aan landschappen. Natuurlijk is er het stedelijk gebied rond Utrecht en Amersfoort. De Lopikkerwaard en het gebied rond de Vinkeveenseplassen wordt het Groene Hart genoemd. Ten noorden van de stad Utrecht liggen de Loosdrechtse Plassen en de Vechtstreek, deze gebieden zijn belangrijk voor de recreatie. In het oosten van de provincie ligt de Utrechtse Heuvelrug, een zeer mooi en bosrijk gebied. Ten oosten van de heuvelrug ligt de Gelderse Vallei. Daaronder ligt het Kromme Rijn gebied, dat aansluit op op de Betuwe. Een grote verscheidenheid aan natuurgebieden dus in deze mooie provincie.

Vanaf uw camper verblijfplaats in de provincie Utrecht kunt u de grote verscheidenheid ervaren aan natuurschoon in de provincie, zoals bij het Eemmeer en op de Gelderse Vallei. Hier vindt u een grote verscheidenheid aan natuurschoon: duinen, bossen, fruitboomgaarden, polderlandschappen, heidevelden en rivier- en beeklandschappen. Op een camperplaats in de het Groene Hart vindt u het typische Hollandse polderlandschap met grasgroene weilanden, prachtige vergezichten, oude boerderijen (waarvan enkele een boerderijcamping hebben) in lintbebouwing en stille dorpjes. Het kasteel de Haar bij Leidsche Rijn is zeker een bezoekje waard. Het prachtige gebied van Kromme Rijn en Lek wordt gekenmerkt door zijn kaarsrechte sloten, kronkelende rivieren, dijken en heel veel boomgaarden. Het gebied van Hollandse IJssel en Lopikerwaard wordt gekenmerkt door het vlakke land met weilanden, sloten, koeien en knotwilgen, dit is een ideaal gebied voor het verblijven met uw camper op een zelfstandige camperplaats of op een boerderij- mini of boeren- of gewone camping.

Bekijk hier het overzicht van de camperplaatsen in de provincie Utrecht

Camperplaats bij De Utrechtse Heuvelrug om dit gebied te ontdekken.
De Utrechtse Heuvelrug is een bijna 70 meter hoog gelegen bosgebied, hier vindt u nog sporen uit het verleden, zoals: grafheuvels, kastelen, tabaksschuren en landhuizen. De heuvelrug is doorkruist met kilometers zeer goed onderhouden fiets- en wandelpaden. In het zuiden bij Rhenen vindt u het Ouwehands Dierenpark. Andere attracties die vanaf uw camperplaats te bezoeken zijn: Het Henschotermeer, de Pyramide van Austerlitz, het recreatiepark het Rosarium en het Von Gimborn Arboretum bij Doorn.
Een ander mooi gebied in de provincie Utrecht is de omgeving van de Lopikerwaard en de Hollandse IJssel. Het landschap is hier vlak en groen met kaarsrechte, brede sloten. U vindt er prachtige monumentale boerderij stroken. Achter op de lange kavels liggen mooie houtkaden, die zijn zeer geschikt om vanaf uw camperplaats een wandeltocht te maken. En over de weteringen kunt u urenlang kanovaren. Langs de Hollandse IJssel en Oude Rijn vindt u vele oude stadjes. De steden Montfoort, IJsselstein en Woerden zijn hier zeker een bezoekje vanaf uw camperplaats waard.
Heel anders is weer het gebied van de Kromme Rijn en Lek. Dit is een rustig landelijk gelegen gebied met grasgroene weiden, fruitbome. U kunt er vanaf uw verblijfplaats prachtige fiets-, wandel- of kanotochten maken. In het zuiden ligt de Lek, die omzoomd is door natuur- en recreatiegebieden. De Langbroekerwetering wordt gekenmerkt door kaarsrechte sloten langs weilanden, landgoederen en bossen. Dit gebied sluit aan bij de in de provincie Gelderland gelegen Betuwe.

Uw camperplaats naar uw zin in de Gelderse Vallei vindt u vast en zeker.
De Gelderse vallei is een boerengebied, doorslingd met beekjes en weggetjes. Op de fiets of te voet kunt u de streek goed verkennen, u kunt er boerenbedrijven bezoeken of op camperplaats bij een boerderij-, mini of boerencamping verblijven. De stad Veenendaal heeft in de Gelderse Vallei een streekfunctie.

Bekijk hier het overzicht van de camperplaatsen in de provincie Utrecht

Bezoek vanaf uw camperplaats in de provincie Utrecht ook eens de steden Amersfoort en Utrecht.
Amersfoort heeft eens de titel 'Groenste Stad van Nederland' gehad. Als u de stad bezoekt ziet u waarom. De stad heeft rijk verleden, bijzonder zijn de muurhuizen, die tot stand kwamen nadat de oudste stadsmuur haar functie had verloren en gebruikt werd om huizen tegenaan te bouwen. In de stad heeft ruim 300 monumenten waaronder 3 stadspoorten en de onze Lieve Vrouwe Toren. En niet te vergeten als topattractie Het Dierenpark Amersfoort. Een uitstapje vanaf de camperplaats naar de Domstad Utrecht is ook heel goed te maken. Omdat de oppervlakte van de provincie niet erg groot is hoef je ook geen lange reizen te maken. De stad is het middelpunt van de provincie met veel culturele en historische trekpleisters, musea, kerken en natuurlijk de Dom. In het Museumkwartier in het historische centrum vindt u vele musea. Een grootse attractie zijn de grachten met de werfkelders, waar u met een rondvaartboot doorheen kunt varen. U ziet het, er zijn veel bezienswaardigheden in de provincie, naar welke camperplaats in de provincie Utrecht gaat u?