Camperplaatsen in de provincie Friesland
Dé provincie voor de watersport .

Met uw camper op een camperplaats of minicamping / boerencamping /gewone camping in Friesland?

Tijdens uw verblijf op een camperplaats of een minicamping / boerencamping of gewone camping in de provincie Friesland zult u ontdekken dat de provincie een heel afwisselende provincie is. Er is een heel gevarieerd landschap, het vlakkere noorden van de provincie, het zuid-oosten met zijn mooie bossen en zandverstuivingen en natuurlijk het grote merengebied in het midden en zuit-westen. Voor elk wat wils dus. Ook is de provincie bekend van de beroemde en beruchte Elfstedentochten. Ondanks dat het al wat jaren geleden is dat er een tocht werd gereden, is het iedere winter weer spannend of er weer een "tocht der tochten"zal komen. Minder bekend is dat er ook een Elfstedentochten voor de fietser is. Deze wordt sinds 1947 ononderbroken gehouden tijdens de Pinksterdagen.

Camperplaatsen in de provincie Friesland– het kan overal!

Vanaf uw camperplaats, minicamping, boerencamping of gewone camping in Friesland zult u ontdekken dat de provincie een zeer uitgebreid vaarwegstelsel heeft dat alle meren en historische plaatsen met elkaar verbindt. Maar ook de Waddenzee, het IJselmeer en de Noordzee zijn wateren die aan de provincie grenzen en waardoor watersportliefhebbers zich hier uitermate goed thuis voelen. Maar wij kunnen ons voorstellen dat u met uw camper toch meer activiteiten onderneemt op het droge. U ziek een geweldig landschap met statige boerderijen op terpen of complete terpdorpen. De leuke steden zoals Dokkum (wie werd daar ook al weer in de buurt vermoord in het jaar 754?), Harlingen met de vissershaven, Drachten, Heerenveen en Sneek hebben een rijke geschiedenis. Ook Lemmer is heel gezellig, vooral in de zomer. Neem ook eens een kijkje bij de sluis. Een ander leuk dorp is Makkum, bekend van het aardewerk. En zo zijn er nog veel meer leuke dorpjes langs de kust van de provincie Friesland.

Bekijk hier het overzicht van de camperplaatsen in Friesland.

Uitstapjes vanaf de camperplaatsen in Friesland.

Meer bosrijk zijn de gebieden het Gaasterland en de Het Drents-Friese Woud. Het Gaasterland is een zeer afwisselend gebied. Door de afwisseling van het heuvellandschap met kliffen, meren, bossen, dorpjes en intieme strandjes, kunt u er van alles doen! Zwemmen, zeilen, varen, paardrijden, fietsen, wandelen, te veel om op te noemen. Het Drents Friese Woud is gelegen op de grens van de beide provincies en is een nationaal park. Er is ruim 6000 hectare aan bos, heide, zandverstuivingen en beekdalgrasland aanwezig. In Appelscha is een informatiecentrum over dit geweldige natuurgebied.

Historie en activiteiten in overvloed en binnen handbereik vanaf uw camperplaats.

Mogelijke activiteiten vanaf uw camperplaats, minicamping, boerencamping gewone camping in Friesland
Naast alle eerder genoemde regio gebonden activiteiten kunt u ook nog een aantal andere activiteiten in Friesland ontplooien. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan de Sonnema distilleerderij? Of een bezoek aan een Friese bierbrouwerij? Of misschien toch liever een uitje naar Kameleondorp? Het kan allemaal en u zult zich vast en zeker vermaken gedurende uw verblijf op één van de vele camperplaatsen in deze mooie provincie.

-Aardewerkfabriek Tichelaar in Makkum Aldfaers
-Erf Route (museumroute van de oude ambachten tussen Makkum en Workum)
-Ameland, Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog
-Aqua Zoo in Leeuwarden
-Friese Schaatsmuseum in Hindeloopen
-Gevangenismuseum in Veenhuizen
-Golfbanen in St. Nicolaasga en Oudemirdum
-Historische korenmolen de Hoop in Sumar
-Jopie Huisman museum in Workum
-Kaasboerderij de Mar in Idsegahuizum
-Kaasmakerij Johanna Hoeve in Ryptsjerk
-Kameleondorp in Terherne
-Klompenmakerij en museum in Noordburgum
-Nationaal Park de Alde Feanen
-Ooievaarsdorp in Eernewoude

Bekijk hier het overzicht van de camperplaatsen in Friesland.