Camperplaatsen in de provincie Groningen.
Ideaal uitgangspunt om de provincie te ontdekken.

Met uw camper op een camperplaats of minicamping / boerencamping /gewone camping in Groningen?

In deze provincie zijn er volop mogelijkheden. U kunt heel schappelijk op speciale camperplaatsen verblijven of met wat meer comfort op de diverse campings in deze provincie. Als u gaat kamperen bij de boer in Groningen hoeft u zich geen dag te vervelen, want in de provincie is ontzettend veel te doen en te ontdekken: De levendige stad, prachtige landschappen, schitterende borgen, het gerestaureerde vestingstadje Bourtange en u vindt er kilometerslange kanalen en fraaie meren, op deze kanalen en vaarten zijn diverse kanoroutes uitgezet. Voor veel mensen zal het dé ontdekking van hun leven zijn. Genieten van het mooie platte land met de oude borgen.

Camperplaatsen in de provincie Groningen – midden in de natuur

De provincie heeft ruim 7.500 hectare schitterend natuurgebied. De meeste van deze gebieden zijn opengesteld voor het publiek. Deze gebieden zijn voorzien van goed onderhouden fiets- en wandelpaden. Iets wat veel mensen niet weten, maar in de provincie zijn veel bossen te vinden. Maak tijdens uw verblijf op één van de camperplaatsen in Groningen eens een wandeling in het Nanningabos, bij het Heineburen, of in het natuurgebied het Overbos, daar maken de vleermuizen en de hopbellen het tot een schitterend wandelgebied.

Een geschikte camperplaats vinden in deze provincie is niet al te moeilijk, maar u wilt de provincie Groningen natuurlijk leren kennen en zult u waarschijnlijk diverse uitstapjes gaan maken. Op deze pagina vindt u een aantal voosbeelden van de mogelike uitstapjes vanaf uw camperplaats.

Bekijk hier het overzicht van de camperplaatsen in de provincie Groningen

Uitstapjes vanaf de camperplaatsen in of bij de stad Groningen

Als u vanaf een van de camperplaatsen in Groningen besluit een dagje op pad te gaan, dan wilt u natuurlijk wel weten wat de mogelijkheden zijn. Via het Groningen Uitburo kunt u ook nagaan wat er allemaal is maar wij hebben alvast een aantal zaken voor u opgezocht. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Groninger Museum? Dit is een van de kunstzinnige schatten van de stad waar u zich uren lang kunt vermaken. Het gebouw opzich (tegenover het Centraal station) is een bezienswaardigheid opzich. Of maak een stadswandeling waarbij u de geschiedenis van de stad leert kennen. De plaatselijke VVV beschikt over een mooi begeleidend schrijven. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een dagje te gaan shoppen in Groningen Stad en dan met name in de Herestraat waar altijd wel wat te beleven is. Of u neemt een kijkje op de Grote Markt of de Vismarkt in Groningen waar 2 x per week een grote markt gehouden wordt. Ook heel leuk is het beklimmen van de Martinitoren op de Grote Markt. Zo kunt u altijd vanaf uw camperplaats in Groningen leuke activiteiten ondernemen.

Vanaf uw camperplaats de provincie Groningen ontdekken.

Als u meer iemand bent die houdt frisse lucht dan bent u ook in Groningen aan het juiste adres in of de juiste provincie. Een groot deel van de 7500 hectare natuurgebied is opengesteld voor publiek en daar zijn prachtige fiets- en wandel routes aangelegd. Gezien de ligging over het algemeen van een camping in Groningen vindt u altijd wel iets wat u kunt bezoeken of kunt doen. Dat maakt deze provincie ook zo geschikt voor eigenlijk iedereen.

Historie en activiteiten in overvloed en binnen handbereik vanaf uw camperplaats.

Ook de cultuurliefhebber zit goed in de provincie Groningen!. Niet alleen is de stad zelf al rijk aan diverse historische cultuurstromen, er zijn ook zeer veel terpdorpen, kleine dorpjes, mooie borgen, er is een vestiging (Bourtange) en als u aan de noordkust komt, ziet u daar ook schitterende oude (soms) bebouwde dijken met uitzicht over de Waddenzee! Ten slotte geven wij u nog een kleine opsomming van mogelijke activiteiten of te bezoeken attracties:

-Appingedam met middeleeuws centrum, beroemd om de hang balkons
-Boottocht Eemshaven - Borkum (Duitsland)
-Bronsgieterij de Remise in Nieuweschans
-Forellenvijsserij de Slegge in Ter Apelkanaal
-Fraelmaborg in Slochteren
-Klokkengieterijmuseum in Heiligerlee
-Kuuroord Fontona in Nieuweschans
-Menkemaborg in Uithuizen
-Museum Slag bij Heiligerlee
-Museumklooster in Ter Apel
-Overdekte Speeltuinen Apekooi en Monkey Donkey in Groningen
-Veenkoloniaal Museum in Veendam
-Vestingstad Bourtange
-Winschoten met haar gezellige winkelstraat
-Wonderwereld in Ter Apel
-Zeeaquarium in Delfzijl
-Zeehondencrèche in Pieterburen

 

Bekijk hier het overzicht van de camperplaatsen in de provincie Groningen.