Camperplaatsen in de provincie Noord-Brabant
Heerlijk genieten in deze Bourgondische provincie

Met uw camper op camperplaats of een minicamping, boerencamping of gewone camping in Noord-Brabant.

U heeft een camperplaats in Noord-Brabant nodig? Dat kan op een zelfstandige camperplaats, op een mini-, boeren- of boerderijcamping of natuurlijk op een commerciële camping. De keuze voor u als camperbezitter is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Noord-Brabant is erg veelzijdig met uitgestrekte natuurgebieden, bruisende steden met voldoende mogelijkheden en schilderachtige dorpjes. Als u houdt van kamperen en lekker eten dan zit u helemaal goed als u verblijft op één van de camperplaatsen of campings in de provincie Noord-Brabant.
Noord-Brabant grenst in het noorden aan de provincies Zuid-Holland en Gelderland, in het westen aan Zeeland, in het oosten aan Limburg en in het zuiden aan de Belgische provincies Antwerpen en Limburg. Noord-Brabant is een grote provincie (na Gelderland de grootste) en zij bezit logistiek een belangrijke, ook grensoverschrijdende doorgangsfunctie, zowel naar het zuiden als naar het oosten. Evenals het grootste deel van Nederland is de provincie Noord-Brabant relatief vlak en bestaat uit dekzandgebieden, doorsneden door beekdalen. In het noorden vinden we de rivierkleigebieden en in het noordwesten vinden we nog restanten van het vroegere Hollandveen. De grote hoeveelheden woeste gronden (heidevelden en stuifzanden) uit het verleden zijn grotendeels in cultuur gebracht, bijvoorbeeld door bebossing. Enkele stuifzand- en heidegebieden zijn bewaard gebleven, zoals in het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen, de Strabrechtse Heide en de Kampina. In het oosten van de provincie bevinden zich enkele hoogveenrestanten in de verschillende reservaten van de Peel. Verder zijn er diverse boswachterijen in Noord-Brabant.

Bekijk hier het overzicht van de camperplaatsen in Noord-Brabant.

Met uw camper verblijven in één van de mooie natuurgebieden.

In Zuidoost-Brabant liggen de De Kempen, een gebied wat tegenwoordig als grenspark De Kempen wordt geduid. Dit gebied is in de zomer vaak een van de warmste plekken in Nederland.De grens van de provincie wordt in het noorden gevormd door de rivier de Maas. De Maas loopt uit in de Maasdelta en vormt daar het Nationaal Park De Biesbosch. De meeste steden liggen in het midden van de provincie, met de stedenrij Breda, Tilburg, Eindhoven en 's-Hertogenbosch. Deze lint noemt men de Vlieger. Voor de rest is het een landelijke provincie. De provincie heeft bovendien haar landschappelijke waarden goed bewaard. Natuurschoon vindt men vooral in de nationale parken Loonse en Drunense Duinen, De Biesbosch en De Groote Peel, in het vennengebied Kampina bij Oisterwijk, het Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide en in de bosrijke omgeving van Breda. Ook het gebied ten zuiden van Eindhoven genaamd De Kempen is een prachtig gebied met landerijen en bossen. In Heeze, ook ten zuiden van Eindhoven vindt men o.a. de Groote Heide (333 ha) en de Strabrechtse Heide (1500 ha). Op de Strabrechtse Heide bevindt zich het grootste ven van Nederland. Het Beuven meet 85 hectare.

Bezoek met uw camper de stedelijke gebieden van Noord-Brabant.

De belangrijkste gemeenten in Noord-Brabant zijn: Eindhoven, Tilburg (beide gemeenten met meer dan 200.000 inwoners), Breda (meer dan 175.000) en 's-Hertogenbosch (ruim 140.000). De eerste drie horen landelijk gezien bij de grootste tien gemeenten van Nederland: Eindhoven (5e gemeente van Nederland), Tilburg (6e gemeente van Nederland) en Breda (9e gemeente van Nederland). Het streekplan 2002 heeft in de provincie een vijftal stedelijke regio's aangewezen. De grootste daarvan is het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven met bijna 725.000 inwoners, gevolgd door Breda-Tilburg met ruim 530.000. Deze cijfers geven een betere indruk van het reële gewicht van de twee belangrijkste stedelijke gebieden. Maak tijdens uw verblijf op uw camperplaats in de provincie Noord-Brabant eens een uitstapje naar een van de grotere steden. U kunt daar prachtig winkelen, musea bezoeken, restaurants bezoeken en vele leuke winkels tegenkomen. Er zijn natuurlijk dan ook goede uitgaansgelegenheden zodat iedereen kan genieten van dat wat hij/zij graag wil. Tijdens uw bezoek aan een van de grote steden zoals Den Bosch (’s Hertogenbosch) of Eindhoven zult u zelf meemaken dat u de middeleeuwen er nog kunt voelen. Maak eens een mooie boottocht onder begeleiding van een gids door 's-Hertogenbosch. U zult zich verbazen over de geschiedenis van deze stad.

Bekijk hier het overzicht van de camperplaatsen in Noord-Brabant.

Met uw camper er op uit in de mooie provincie Noord-Brabant.
Pak tijdens uw verblijf op een camperplaats in de provincie Noord-Brabant eens de fiets door het Groene Woud. Dit is een 7.500 hectare groot natuur park met schitterende bossen, heide velden en zandverstuivingen. Het park heeft kilometers zeer goed onderhouden fiets en wandelpaden. Mooie dorpjes en gehuchten geven u nog een beeld hoe het er vroeger toeging. De Brabantse gezelligheid vindt u overal weer terug, op de gemoedelijke boerderijcamping en op de vele gezellige terrasjes. Deze zijn altijd vol als het mooi weer is met fietsers en wandelaars die even pauze houden, de plaatselijke bevolking lezen er hun krantje en maken graag een praatje met u. Zij vertellen u graag over deze mooie plaatsen, de natuur en de historie van hun nabije omgeving.

U verblijft op een camperplaats in Noord-Brabant en u hebt eens geen zin om te koken.
Nou dan treft u het, de provincie is niet voor niets dé Bourgondische provincie van Nederland. U vindt in de buurt van elke camping wel een eethuisje, café of restaurant. Werkelijk overal in elk dorpje of gehucht kunt u zich culinair laten verwennen. Iedere streek heeft weer zijn eigen specifieke gerechten, zodat u op uw reis door de provincie telkens weer kunt genieten van andere heerlijke produkten. U komt vast en zeker nog wel weer met uw camper op bezoek in deze provincie om nog weer eens te genieten van de natuurschoon en natuurlijk de heerlijke culinaire gerechten.

Bezienswaardigheden bezoeken tijdens uw verblijf met uw camper in deze mooie omgeving.
Er zijn vele musea vooral in de grotere plaatsen zoals onder andere het van Abbemuseum in Eindhoven, het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch, het Graphic Design Museum in Breda en Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Ook beschikken enkele steden over een groot theater zoals het Chassé Theater in Breda en Parktheater Eindhoven. Grote, gerenommeerde poppodia als 013 in Tilburg, dat beschikt over de grootste zaal van poppodia in Nederland, en de Effenaar in Eindhoven bieden concerten aan van grote artiesten. Kleinere podia zoals Mezz in Breda, w2 Concertzaal in 's-Hertogenbosch en de kleinere zalen van 013 en de Effenaar bieden concerten aan van opkomende artiesten of grotere namen in intieme setting.

Voorbeelden van andere attracties en bezienswaardigheden zijn:

Antwerpen (België)
Attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel
Bobbejaanland in Lichtaart (België)
Historisch Centrum van Bergen op Zoom
Kinderspeelparadijs Bal-Lorig in Roosendaal
Nationaal Park de Biesbosch
Natuurgebieden de Wouwse Plantage
Kalmthoutse Heide
Noord-Brabants museum in Den Bosch.

Bekijk hier het overzicht van de camperplaatsen in Noord-Brabant.