Camperplaatsen in de provincie Flevoland
De jongste provincie van Nederland

Met uw camper verblijven op een camperplaats of minicamping, boerderijcamping of gewone camping in de provincie Flevoland.

Flevoland, de jongste provincie van Nederland. Er zijn 6 gemeentes in de provincie, nl. Urk, De Noord-Oostpolder, Dronten, Lelystad, Almere en Zeewolde. Er wonen ongeveer 400.000 mensen. Eerst was het de Zuiderzee later het IJsselmeer en na de inpoldering is er een geheel nieuw landschap ontstaan. Op de Noordoostpolder zijn vooral uitgestrekte akkers met grote boerenbedrijven te vinden, en op minder vruchtbare gronden vindt u bos. Pak tijdens uw verblijf op een camperplaats eens de fiets en doorkruis de provincie in het voorjaar, het is dan één grote bloemenzee van tulpen, lelies en gladiolen. Staat u met uw camper op een minicamping / boerencamping Flevoland, dan hoeft u zich geen dag te vervelen. In deze groene en waterrijke provincie is veel te doen. U vindt er water, bossen, prachtige natuur, strand en natuurlijke schitterende attracties. U zult versteld staan van de vele mogelijkheden.

In Oostelijk en Zuidelijk Flevoland, tesamen ook wel de Flevopolder genoemd, vindt u de grotere plaatsen zoals Almere, Lelystad en Dronten. Zuidelijk Flevoland wordt gebruikt om de bevolkingsgroei van de Randstad op te vangen. Wist u trouwens dat de Flevopolder het grootste kunstmatige eiland ter wereld is? Ook zijn hier veel natuur- en recreatiegebieden. Hier vindt u ook de grotere plaatsen zoals Almere, Zeewolde, Lelystad en Dronten. Ook bij de randmeren in de provincie en rondom de steden vindt u schitterende natuurgebieden. In het westen bevinden zich de Oostvaardersplassen en Lepelaarplassen. Het grootste deel van dit grote natuurreservaat bestaat uit water en moeras. De dierenpopulatie in deze gebieden is nog steeds groeiende. De randmeren (tussen Flevoland en Gelderland) zijn zeer geliefd als vakantiebestemming. U kunt er verblijven op een camping, een boerderijcamping of op een bungalowpark aan een meer en met als achtertuin het bos in Gelderland. Walibiworld is de bekendste attractie van de provincie. Maak vanaf uw camperplaats op boerderijcamping, minicamping of gewone camping eens een uitstapje naar Bataviastad, daar vindt u meer dan 70 outletstores. In deze outletstores zijn merkartikelen tegen hoge kortingen te koop. Achter de outletstore ligt het 17de eeuws schip de Batavia. Naast Bataviastad staat ook het Museum van Nieuwland, over het grootste inpolderingsproject aller tijden, het Zuiderzeeproject. Zo ziet u maar, Flevoland heeft meer te bieden dan menigeen denkt.

Bekijk hier de camperplaatsen in de provincie Flevoland.

Met uw camper in Flevoland: ontdek wat u hier allemaal kunt beleven.

U zult merken dat u bij een verblijf met uw camper in de provincie Flevoland dat er hier meer te beleven is dan u waarschijnlijk zou denken, Het "oude" land, de Noord-Oostpolder heeft een hele andere geschiedenis dan de "nieuwe" polders. Emmeloord, met de duidelijk aanwezige watertoren, de Poldertoren, is het centrum van de Noord-Oostpolder. Hier vindt u ook de karakteristieke arbeidershuisjes die vaak bij grote boerderijen staan. Ook vindt u hier veel bloembollenvelden die in het voorjaar veel kleur aan de omgeving geven. Een hele leuke dag kunt u doorbrengen in de Orchideenhoeve in Luttelgeest. De mooie orchideeen, mooie vlinders en een hele leuke winkel. Echt een aanrader! U kunt veel van het oude land leren indien u het mudeum op Schokland bezoekt. Ook interessant is een bezoekje te brengen aan het vissersdorp Urk. Daar is nog steeds een haven met de visafslag.

U hoeft zich in ieder geval geen enkel moment te vervelen als u dat niet wilt. Heel Flevoland kunt u op de fiets doorkruizen door de goede fietspaden en routes. Wandelen in de bossen behoort ook tot de mogelijkheden. Bent u soms een watersportliefhebber? Dan zit u ook helemaal goed aangezien Flevoland voldoende viswateren heeft. Op de randmeren (het Veluwemeer, het Eemmeer, het Gooimeer en het Ketelmeer) en op het IJsselmeer en Markermeer kan er heel goed gesurfd worden. Er zijn ook stranden waar u heen kunt gaan om heerlijk te zonnebaden en waar de kinderen mooi kunnen spelen.

Flevoland – de provincie waar u met een camper goed kunt verblijven op een camperplaats.

Hieronder treft u opsomming van diverse attracties aan:

Stadslandgoed De Kemphaan in Almere
Walibi Holland in Biddinghuizen
Het Grote Cabauterbos in Dronten
Speel en Doepark De Voost in Kraggenburg
Bataviawerf in Lelystad
Aviodrome in Lelystad
Museum van Nieuwland, Lelystad
Orchideenhoeve in Luttelgeest
Meerzoo, dierentuin en speeltuin in Marknesse
Buitencentrum Oostvaardersplassen
Museum Schokland in Schokland
De Gesteentetuin Schokland
Visafslag Urk
Kinderboerderij de Stekplek in Urk
Hans en Grietje Pannekoekenhuis in Zeewolde

 

Bekijk hier de camperplaatsen in de provincie Flevoland