Camperplaatsen in de provincie Noord-Holland
Zee, stand, bloembollen en nog veel meer

Met uw camper verblijven op een zelfstandige camperplaats of op een gewone camping of een boeren-, mini, boerderijcamping.

Noord-Holland is een provincie in het noordwesten van Nederland. De provincie telt ongeveer 2,7 miljoen inwoners. De provinciehoofdstad is Haarlem, de grootste stad is Amsterdam. De meeste camperplaatsen op een camping bevinden zich op het platteland, maar ook in bijvoorbeeld Amsterdam zijn er een aantal van waaruit u de stad heel goed met het openbaar vervoer kunt bezoeken.

Verblijft u met uw camper in de kop van de provincie Noord-Holland?
Veel vakantiegangers zoeken rust tijdens hun vakantie, een camperplaats op een boerderijcamping of mini camping is hier zeer geschikt voor. In de kop van de provincie vindt u een 30 km lange kuststrook met de badplaatsen Callantsoog en Julianadorp. Vanaf een aantal boerderij- en/of minicampings in deze streek heeft u uitzicht op: het vele water, schitterende natuurgebieden, grasgroene weides of prachtig gekleurde bloembolvelden. Het binnenland van deze streek is voor een groot gedeelte polderlandschap. Achter de duinen vindt u de grootste bloembollenteelt van heel Europa. Hier rondrijden met uw camper is al heel mooi. Maar ook het eiland Texel is zeer geschikt om met uw camper te verblijven. Texel staat bekend om de vele schapen, deze zult u veelvuldig zien tijdens uw verblijf op dit grote Waddeneiland. Er zijn voldoende mogelijkheden voor een leuk en ontspannen verblijf op één van de vele aanwezige campings. Eén van de voordelen van Texel is dat het er vaak heel mooi weer is.

Bekijk hier het overzicht van de camperplaatsen in de provincie Noord-Holland.

Staat u op een zelfstandige camperplaats of op een boerencamping of minicamping in Noord-Holland Midden?
Dan kunt u genieten van de dingen waar Nederland beroemd om is: polderlandschappen, molens, historische steden, het vele water, het Noordzeestrand en natuurlijk kaas. Bezoek vanaf de camperplaats de Kaasmarkt in Alkmaar, dé kaasstad van Nederland. De kaasmarkt is te bezoeken op het Waagplein in Alkmaar. Wat veel mensen niet weten is dat Edam ook een hele mooie en authentieke kaasmarkt heeft. Zondermeer ook een bezoekje waard. Maar ook het Zuiderzeestadje Enkhuizen is heel bijzonder en met zijn musea interessant genoeg voor één of meerdere bezoekjes. Ga ook eens met het treintje, of eigenlijk stoomtram, van Hoorn naar Medemblik. Eventueel kunt u vanuit Hoor of Medemblik met de museumboot de terugtocht aanvaarden.

Of staat u met uw camper op een camperplaats onder het Noordzeekanaal in de provincie Noord-Holland?
Onder het Noordzeekanaal ligt ook nog een mooi stuk van de provincie noord-Holland. Vanaf uw zelfstandige camperplaats of vanaf de camperplaats op de boerencamping in Noord-Holland vindt u op korte afstand grote verschillen in het natuurlandschap en de steden, zoals Zandvoort aan de kust, Haarlem met de vele musea zoals het Frans Hals museum en IJmuiden met de grootste zeesluizen ter wereld. Tussen deze steden in vindt u prachtige landschappen zoals, bos, duinen en prachtige landgoederen. Ook Amsterdam is hier heel goed, vooral met het openbaar vervoer, te bereiken. De stad heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Amsterdam is de stad aan het water met meer dan 1200 bruggen. De stad is voor shoppers een paradijs en kent vele uitgangsgelegenheden, restaurants, toeristische attracties en musea. Iedereen kent Amsterdam wel, of is er ooit wel eens geweest. Rondom Amsterdam vindt u historische steden als Volendam, Edam en de Zaanse Schans. Het Rijksmuseum is sinds kort geheel vernieuwd en hier kunt u hele mooie en bijzondere schilderijen en andere kunstvoorwerpen in het echt zien.

Bekijk hier het overzicht van de camperplaatsen in de provincie Noord-Holland.

Hieronder een opsomming van leuke uitstapjes of atracties, natuurlijk kunnen wij onmogelijk alles hier vermelden.

Attractiepark Cape Holland in Den Helder
Attractiepark De Goudvis in Sint Maartenszee
Bakkerijmuseum in Medemblik
Beverwijkse Bazaar
Bloemenveiling in Aalsmeer
Boottocht Hoorn Medemblik VV
Broekerveiling in Broek op Langedijk
Fort Kijkduin en Marine museum in Den Helder
Meelmolen de Herder in Medemblik
Kaasmarkt in Alkmaar,
Kaasmerkt in Edam
Museum van de 20e eeuw en het Westfries Museum in Hoorn
Natuurgebied het Zwanenmeer
Openluchtmuseum en Zuiderzeemuseum in Enkhuizen
Overdekte Speeltuin de Holle Bolle boom in Tuitjenhorn
Poldermuseum Het Grootslag in Andijk
Sprookjeswonderland in Enkhuizen
Stoommachinemuseum in Medemblik
Stoomtram Hoorn Medenblik
Volendam, Edam en Marken
Zaanse Schans in Zaandam
Zee aquarium in Bergen aan Zee
Zwembad Ooghduyne in Den Helder