Camperplaatsen in de provincie Zeeland
Een geweldige provincie met de meeste zonuren van Nederland

Met uw camper verblijven op een camperplaats of minicamping, boerencamping of gewone camping in de provincie Zeeland.

Zeeland is een provincie in het zuidwesten van Nederland en grenst aan de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant en de Belgische provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en (voor een klein stuk) Antwerpen. Zeeland telt ongeveer 381.000 inwoners (2012). De hoofdstad en tevens de grootste stad van deze provincie is Middelburg met ongeveer 40.000 inwoners. Vlissingen, ongeveer 33.000 inwoners en Terneuzen, ongeveer 25.000 inwoners zijn belangrijke havenplaatsen met grote industriegebieden. Goes, met 26.000 inwoners, ligt centraal op Zuid-Beveland en heeft naast Middelburg, door de geografische ligging, een belangrijke centrumfunctie. Naast deze grotere en andere middelgrote plaatsen zijn er veel kleine historische stadjes, zoals Veere, Tholen en Sluis.

De provincie Zeeland omvat het zuidwestelijk deel van de Rijn-Maas-Scheldedelta en bestaat uit een aantal schiereilanden die ooit losse eilanden waren. De schiereilanden en de voormalige eilanden zijn: Tholen, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Walchren (allen voormalige eilanden), Sint Philipsland en Zuid-Beveland (Schiereiland). Zeeuws-Vlaanderen is geen eiland of schiereiland, maar is vanuit de rest van Nederland alleen door de Westerscheldetunnel of over land via België te bereiken. De belangrijkste zeearmen tussen de (schier)eilanden zijn: Westerschelde tussen Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren / Zuid-Beveland, het Veerse Meer tussen Noord-Beveland en Zuid-Beveland / Walcheren, de Oosterschelde tussen Noord-Beveland / Zuid-Beveland en Schouwen-Duiveland en de Grevelingen tussen Schouwen-Duiveland en het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee.

Bekijk hier de camperplaatsen in de provincie Zeeland.

In Zeeland is er vooral veel akkerbouw en dit wordt hoofdzakelijk gedaan op zeeklei. Langs de kust zijn er duingebieden. Op Schouwen-Duiveland is er een zeer breed duingebied. Ook aan de kust van Zeeuws-Vlaanderen en de noordelijke kust van Walcheren zijn er brede duingebieden. Het duingebied aan de zuidelijke kust van Walcheren is zeer smal. Maar deze gebieden zijn zeer in trek bij de toeristen die de provincie Zeeland, al dan niet met hun camper, bezoeken.

Met uw camper de provicie Zeeland ontdekken: een aantrekkelijke provincie voor de toerist.

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 werd Zeeland getroffen door een Watersnood. Om een dergelijke ramp in de toekomst te voorkomen, werden vanaf 1960 de Deltawerken uitgevoerd. Een neveneffect hiervan was dat de verbindingen met de rest van Nederland aanzienlijk werden verbeterd. Over de afsluiting van de Oosterschelde ontstond wel veel rumoer. In 1987 werden de Deltawerken voltooid. De structuur van de Zeeuwse eilanden is door de komst van de vaste oeververbindingen sterk veranderd. Het vroeger geïsoleerd liggende gebied is nu binnen een uur te bereiken vanuit de diverse grote steden. Het toerisme heeft mede hierdoor een grote vlucht genomen. Het is een mooie provincie om een leuke fiets- of wandeltocht te maken. Maar ook andere activiteiten, op het water of op het land, zijn er volop.

Attracties bezoeken vanaf uw camperplaats in de provincie Zeeland.
De provincie heeft veel te bieden: de kust, zee, prachtige stranden, rust, natuur, leuke stadjes en dorpjes en her en der verspreid een gemoedelijke mini- en/of boerencamping. Er zijn er honderden in de provincie verspreid over alle schiereilanden. Dat Zeeland een rijke historie heeft is nog altijd te zien aan de vele forten, havens, kerken en stadhuizen uit de middeleeuwen. Maar ook voor een actieve vakantie zit u goed in deze provincie. Wat dacht u van: Zeilen, surfen, duiken, zwemmen of een dagje zeevissen. Ook de shopper komt hier volop aan zijn trekken: leuke winkels, aantrekkelijke weekmarkten, souvenirwinkeltjes en cafés met gezellige terrasjes. Een leuke en leerzame attractie voor jong en oud is het Deltapark Neeltje Jans. Dat is genieten van zeedieren, spetterende attracties en alles van de Deltawerken zien! U kunt ook met een rondvaartboot mee om vanaf het water de Deltawerken te bekijken. Kortom, maak een uitstapje met uw camper naar Neeltje Jans.

Verder zijn de onderstaande bezienswaardigheden/atracties zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens uw vakantie met de camper in de provincie Zeeland:
Belgische kuststeden Oostende en Knokke,
Iguana Reptielenzoo in Vlissingen,
Klompenmakerij in Heinkenszand,
Miniatuur Walcheren in Middelburg,
Museum stoomtrein Goes - Borsele,
Natuurreservaat Het Zwin,
Pottenbakkerij en vissersmuseum Breskens,
Raceland Indoor Karting in Breskens
Rotterdam, één van de grootste havens van de werels,
Antwerpen met o.a. de Vogeltjesmarkt,
De vestingstadjes Aardenburg, Hulst en Sluis

Bekijk hier de camperplaatsen in de provincie Zeeland.